Nieuw bij blooming; duurzame hotelslippers.

Geschreven door blooming op 10 juni, 2020

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij blooming hoog in het vaandel. MVO zit in ons DNA en het stroomt door onze aderen. Het is precies daarom de taak van onze MVO-adviseur om met duurzame en maatschappelijk verantwoorde oplossingen en ideeën te komen. Dit alles met doel de bedrijfsvoering van blooming hotel zo maatschappelijk verantwoord te maken. Voorbeelden van deze oplossingen voor het hotel zijn bijvoorbeeld de samenwerking met Scorlewald en de Hoftuin, waar personen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks met zorg in onze biologische moestuin werken. Andere voorbeelden zijn de samenwerkingen met Dopper, COCO-Mat en The Good Roll. Aan deze mooie lijst van MVO-oplossingen mogen wij nu de 100% plasticvrije hotelslippers van Superseedic toevoegen.

Superseedic is een door studenten opgezette startup uit Amsterdam. Ze hebben maar één doel; onze planeet weer op nummer één zetten. Dit doen ze door de plastic vervuiling in de wereld te verminderen.

Om dit te realiseren hebben ze duurzame hotelslippers die volledig plasticvrij zijn op de markt gebracht. De slippers zijn gemaakt van bamboetextiel, linnen en houtvezels. Ze worden geleverd in kartonnen zakjes van gerecycled papier. Daarnaast worden ze in Europa en met zoveel mogelijk lokale grondstoffen geproduceerd. Bamboe is het perfecte materiaal om slippers van te maken, want het is antibacterieel, sneldrogend en voelt zacht aan. Ook is bamboe biologisch afbreekbaar, neemt ruim vijf keer zoveel CO2 als andere bomen op en genereert het 35% meer zuurstof. Kortom, allemaal pluspunten om de wereld weer op nummer één te zetten.

De superzachte slippers van Superseedic zijn vanaf nu verkrijgbaar in de blooming shop. Voor slechts € 5 euro loop je met een goed geweten op wolken, draag je bij aan de MVO-doelstellingen van blooming en help je Superseedic in hun strijd tegen plastic vervuiling in de wereld.

Bamboe slippers-1

Topics: #nieuws #mvo #hotel

Dit artikel delen?