vacature_keukenchef

keukenchef

Een Executive Chef is bezig met visie en toekomst en staat niet altijd op de werkvloer. En dat terwijl de keukenbrigade daar wel prijs op stelt. Om die reden zoeken wij naar een chef voor de hotelkeuken.


we are blooming

De blooming groep bestaat naast een prachtig hotel gelegen in de duinen van Bergen uit landgoed Het Hof, eveneens gevestigd te Bergen en een strandpaviljoen blooming beach te Bergen aan Zee. blooming biedt luxe en inspirerende ontmoetings- en belevingsplekken met verblijf, gastronomie en natuur als aandacht- en uitgangspunten. Daarnaast is maatschappelijk ondernemen een belangrijk pijler onder het bedrijf. Ons bedrijf wordt zowel door zakelijke als door leisure gasten bezocht (ongeveer 50/50 voor hotel), waarbij wij de zakelijke markt graag de voordelen laten zien van een gecombineerd aanbod (vergaderen op Het Hof, dineren op het strand en verblijven in het hotel).

Sinds 2018 werken wij met Roel Oostrum als Executive Chef die de gehele culinaire brigade inspireert zoals werkzaam op alle locaties en tevens blooming voorbereidt op het nieuwe smaakdecennium. Concepten die passen bij ons nieuwe restaurant en brasserie die we in maart 2020 gaan openen, na een fikse maand van verbouwingen.

 

De functie

Maar een Executive Chef is bezig met visie en toekomst en staat niet altijd op de werkvloer. En dat terwijl de keukenbrigade daar wel prijs op stelt. Om die reden zoeken wij naar een chef voor de hotelkeuken.

Ontbijt, lunch, bites en diner en evenementen zoals feesten en (zakelijke) partijen horen allemaal tot het werkdomein.

In keukens heerst in het algemeen een strakke hiërarchie, dat is logisch bij het werken onder tijdsdruk waarbij lekker koken en een hygiënische werkplek altijd met elkaar strijden om aandacht. Onze keukenchef is een eigentijdse leider, één die iedere medewerker, van steward tot souschef, tot zijn of haar recht laat komen en beter maakt.

Een korte samenvatting van het takenpakket:

 • Dagelijks keukenmanagement
 • Personeelsbeheer; vaststellen van roosters/bezetting voor alle locaties; functioneren en doorgroei, werving, leerling trajecten, etc.
 • Plannen van de dagelijkse werkzaamheden en (laten) bestellen van alle benodigdheden voor de menu’s bij vooral vaste leveranciers tegen afgesproken voorwaarden
 • Bewaken van houdbaarheid en hygiëne in gehele keuken
 • Ontwikkelen/aanpassen van recepten, maken van calculaties e.d. en bespreken van afwijkende menu’s voor partijen en uitwerken van voorstellen in receptuurinstructies e.d.
 • Opstellen van het afdelingsbudget met voorstellen voor investeringen waar nodig
 • (Voor)bereiding gerechten in de keuken

 

Wanneer nodigen wij je vooral uit te reageren op deze oproep?

 • minimaal MBO niveau 4 diploma/HBO werk- en denkniveau
 • ervaren in het werken met meerdere disciplines (ontbijt/lunch/diner) en heeft bij voorkeur ook gewerkt in een hotelrestaurant
 • SVH-leermeesterdiploma
 • aantoonbare kennis van alle kooktechnieken
 • kennis van het inkopen van (dagverse) producten/ingrediënten en (de samenstelling van) de menukaart.
 • leidinggevende ervaring en vooral handig in communicatie
 • kennis van bedrijfsregels, richtlijnen en relevante wet- en regelgeving, (financiële) ken- en stuurgegevens

 

Tijdens je sollicitatiegesprek horen we graag meer over de volgende onderwerpen: je bevlogenheid over het werken met een keukenteam, je culinaire visie en je successen tot nu toe.

 

De aanbieding

Een marktconform salaris in lijn met de horeca CAO. Gestart wordt met een jaarcontract waarbij dit bij tevredenheid kan worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Referenties kunnen deel uitmaken van de procedure.

Graag zien we je reactie compleet met CV tegemoet op het volgende email adres: hr@weareblooming.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingeborg van Eck (HR Manager) of Roel van Oostrum (Executive Chef) manager) op 072-5820678.